Formule 1 Sprintkwalificatie: Dit moet je weten!

Formule 1 Sprintkwalificatie: Dit moet je weten!

14 juli 2021 Uit Door admin

Formule 1 Sprintkwalificatie: Dit moet je weten!

FORMULE 1 – De internationale autosportfederatie FIA introduceert tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië (16, 17 en 18 juli) een nieuwe manier van kwalificatie. Namelijk de “Sprintkwalificatie”! Er zullen dit seizoen drie sprintkwalificaties plaats vinden. De eerste zal tijdens de Grand Prix op het Engelse Silverstone zijn en later volgt in het Italiaans Monza de tweede. De derde race zal buiten Europa plaatsvinden. De locatie hiervan zal later bekend worden gemaakt.
Wat moet je weten over de nieuwe manier van kwalificatie. Hieronder volgt de uitleg.

Sprintkwalificatie: Dit moet je weten!

Op vrijdag zal een normale kwalificatie worden gereden. Hier wordt de startvolgorde voor de sprintrace van zaterdag bepaald. De race op zaterdag gaat over honderd kilometer. Hier wordt de startvolgorde van de grand prix op zondag vastgesteld. Voor de eerste drie van de sprintkwalificatie zijn er respectievelijk 3, 2 en 1 extra punten te verdienen. Deze punten tellen mee in de stand om het WK.

WATCH FREE LIVE SPORTSTREAMS

SPORT IN GRONINGEN / SPORTSTREAM24 – Meestal kijken sportliefhebbers alle wedstrijden via een betaalde sportkanaal op tv of internet. Een kostbare oplossing! Gelukkig is er een goed alternatief, namelijk een gratis ‘livestreams’. Via zo’n gratis livestream kan je met een internet verbinding op je pc, laptop, mobiele telefoon of je smart tv gratis sportwedstrijden kijken.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om gratis naar alle voetbalwedstrijden in de eredivisieeerste divisie maar ook UEFA Champions League, Europa League, Nations League, EK en WK zijn live te zien. Maar natuurlijk hebben we nog veel meer. Zo kijk je ook gratis naar de Olympische Spelen, Formule 1 races, de MotoGP en de MXGP. Ruimte is er ook voor wielrennen. Zo kan je lekker onderuitgezakt kijken naar bijvoorbeeld de Tour de France of één van de andere grote wielerklassiekers en is er ook volop veldrijden volop te zien. Ja en dan nog veel meer zoals tennis, darten, zwemmen, hockey, atletiek, judo, boksen enz… Dus zet deze pagina bij jou favorieten zodat je niets hoeft te missen!

Volg ons ook op twitter en facebook!